BLOG
Regisztráció

Mozaik, mint pixel! Pixel, mint harcos, harcos mint Invader!

Space Invaders invázió ősatyja Tomohiro Nishikado volt 1978-ban, de ő még csak a számítógépes iparágban fertőzte meg a világot.


A verhetetlen támadósorozatnak soha nincs vége: Az örökzöld játékban a monitor felső részéből folyamatosan ereszkednek le a zöld támadó ufók [invaderek] jobbról balra, balról jobbra...lejjebb és lejjebb, amikért űrhajónkból megsemmisítve pontokat kapunk.

A játék a mai fejjel egyszerű de a 80-as évek elején a mélyhűtő méretű játékkonzolok elterjedése miatt Japánban például akkora őrületté fajult, hogy átmenetileg be kellett tiltani a játékot az elszaporodott iskolai lógások miatt.


Egy francia ifjú [Invader], akire nagy hatással volt a számítógépes játék és figurája a 90'-es évek elején elkezdett mozaik ábrákat helyezni a házak falára.
Franciaország, mint a művészetek paradicsomában ez olyan hatással volt a fiatalokra, hogy hamarosan az egész világ befogadta a Street Art művészetébe.
Valószínűleg, ha a játék nem aratott volna kirobbanó sikert, ma sem ismernénk a Gran Turismo-t, a PAC-MAN-t sőt még a Star Wars rettenetes nagyura, Darth Vader sem lenne...


Nosztalgiázz egy nagyot: